O nama

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA

Ministarstvo gospodarstva nadležno je za gospodarske poslove u Republici Hrvatskoj, uključujući i investicijske procese. Ministarstvo se također bavi poslovima vezanima uz konkurentnost hrvatskog gospodarstva, instrumente i mjere gospodarske i industrijske politike te politike inovacija i novih tehnologija.

Naše usluge investitorima

Ministarstvo gospodarstva je centralno mjesto za investitore koji odluče ulagati u Hrvatsku. Pružamo potporu u procesu realizacije investicijskog projekta u svim fazama, i to kroz:

  • pružanje relevantnih informacija, podataka i analiza o poslovnoj klimi, uvjetima investiranja, tržištu rada, potencijalnim partnerima, lokacijama za investiranje i investicijskim poticajima,
  • podršku investitorima u pronalasku odgovarajuće lokacije za investiranje i organizaciji obilazaka investicijskih lokacija i sastanaka s predstavnicima javnih i privatnih tijela,
  • post-investicijsku podršku,
  • promociju Hrvatske kao poslovne i investicijske destinacije kroz organizaciju seminara i konferencija, izradu promotivnih materijala o investicijskim mogućnostima u Hrvatskoj te kroz međuinstitucionalnu suradnju na domaćem i inozemnom tržištu.

U području javno-privatnog partnerstva Ministarstvo gospodarstva je regulatorno tijelo i središnje nacionalno tijelo zaduženo za uređenje i unapređenje tržišta javno-privatnog partnerstva u Republici Hrvatskoj.

Kontaktirajte nas

Ministarstvo gospodarstva
Tel: +385 1 6106 444
E-mail: invest@mingor.hr