Zašto Hrvatska?

Hrvatska je moderna ekonomija, brzo prilagodljiva svim aktualnim izazovima, uz konstantan pogled prema budućnosti.

Hrvatska nije popularna samo zbog svojih prirodnih ljepota, svjetski poznatih izumitelja i nekih od najboljih sportaša današnjice. Hrvatska je popularna i zbog lakoće poslovanja, izvrsnih poticaja za ulaganja, dobro pripremljene institucionalne infrastrukture, konkurentne radne snage i izvrsne kvalitete života.

Prednosti Hrvatske prepoznala su mnoga strana društva koja posluju ovdje već dugi niz godina. Neka od njih globalno su prepoznate multinacionalne kompanije poput IBM, Microsoft, Oracle, Teva, Coca-Cola, Siemens i Ericsson. Uz vrlo aktivnu tradicionalnu industriju i uslužne djelatnosti, u zadnje vrijeme u Hrvatskoj sve više prostora zauzimaju digitalizacija, automatizacija i umjetna inteligencija. Mlada, brzo-rastuća društva iz područja Industrije 4.0 u Hrvatskoj su pronašla svoj dom u kojem se osjećaju i više nego dobrodošla.

Snažna podrška institucija održivom razvoju i novim tehnologijama, članstvo u Europskoj uniji, zdrav novac, niski porezi, sigurna imovinska prava i progresivne regulatorne politike svrstavaju Hrvatsku u jednu od najpoželjnijih destinacija za svakog investitora.

Ministarstvo gospodarstva stoji vam na raspolaganju za sva pitanja oko investiranja u Hrvatsku.